Contact met Lydia over 2021

In 2021 was het helaas - weer - niet mogelijk om naar India af te reizen, dus was het contact met Lydia en Jane erg fijn. Zij hebben ons gedurende het jaar op de hoogte gehouden van de situatie in Goa, India. We vertellen graag meer over de situatie van het afgelopen jaar en delen een aantal (vertaalde) Whatsappberichten van Lydia naar Joyce.

De gezamenlijke opbrengst van de kerstactie van 2020 heeft ervoor gezorgd dat we nog tot enkele maanden na het uitdelen van de jaarlijkse kerstmand mensen van voedsel en medicatie hebben kunnen blijven voorzien. Dat is de start geweest van het COVID-foodprogram.

Tijdens de afgelopen periode is het PAShouse van groot belang gebleken voor “onze” gemeenschap en de directe omgeving. Een vaste waarde en basis waar iedereen terecht kan in deze verwarrende periode. Niet alleen voor voedsel en medicatie maar ook voor morele steun.

Medio dit jaar leek het in Goa de goede kant op te gaan. De inspanning van velen zorgde ervoor dat het gebied terug “groen” werd en hoop op normale tijden weer terugkwam. Helaas heeft de politiek dit vanuit een financieel oogpunt benut de regio weer open te stellen voor toerisme. De gevolgen mogen duidelijk zijn. In korte tijd werd het gebied overspoelt en een hernieuwde uitbraak van Covid kon onmogelijk voorkomen kunnen worden.

Van onze steun en toeverlaat ter plaatse, Lydia Fernandez, hebben wij het afgelopen jaar berichten ontvangen die we graag met jullie delen.

Maart 2021 - “Vandaag hadden we een klein programma voor onze gezinnen. Het is zo lang geleden dat onze gezinnen wat vertier hadden, dus hebben we een klein toneelstukje georganiseerd en het was een groot succes. We spraken ook over Peter en zijn visie voor de mensen en hoe jij het werk van je vader hebt overgenomen en zijn visie levend houdt.”

Pedrine en Roque

April 2021 - “Vandaag een mooie dag. Pedrine en Roque zijn 25 jaar getrouwd”

September 2021 - “Mijn lieve Joyce. Het zien van je foto's met Paul en Olivia maakt ons blij om te zien hoe goed ze groeit. Hier hebben de meeste PAS-leden de eerste vaccinatie genomen. Zowel Jane als ik zijn gevaccineerd en ik ook al mijn tweede dosis. De kinderen zijn nog thuis en slechts enkelen volgen de online lessen. Ik heb mijn en Jane's telefoon bewaard om voor de lessen te gebruiken.

Vilroy heeft zijn eindexamens voor de middelbare school gedaan en is thuis tot hij naar een beroepsschool kan. Rochelle heeft 74,8 procent gehaald en gaat naar het hoger middelbaar onderwijs. Ze wil graag medicijnen studeren. Risa heeft 68 procent gehaald bij de examens voor het hoger middelbaar onderwijs. Zo goed!

Aangezien de meeste onderwijsinstellingen nog niet open zijn, moeten we afwachten hoe ze op een universiteit terechtkomt om verder te studeren. Aaron en zijn broer zijn thuis. Ik ben in gesprek met hun huisbaas om hen toestemming te geven hun huis te renoveren. Tijdens de moesson sijpelt het water uit de vloer.

Midroy en zijn broers zijn in goede gezondheid, maar hun moeder is positief getest. Sweety en haar moeder zijn in orde, net als Pricilla, Quenela en Carl. Hij is opgegroeid tot een jonge knappe man.

Vanaf juni hebben we het sponsorprogramma niet voortgezet, hoewel de school het lesgeld en meer voor online lessen aanneemt.

We hebben 36 mensen uit onze omgeving verloren. Het is triest, maar we hopen dat we uit deze situatie zullen komen, aangezien velen hun baan hebben verloren of niet kunnen gaan werken vanwege de COVID-beperkingen. Zoals je weet zijn we ons aan het voorbereiden op de derde golf…

Allen zenden wij u de groeten en bidden voor uw goede gezondheid en geluk.
Wij wensen u een goede gezondheid en succes bij alles wat u doet. Wij missen u ook.
De speciale groeten van Pedrine. Een dikke knuffel voor jou en Olivia.”

Augustus 2021 - Lydia kreeg een sms’je van Sweety, één van de PASkinderen.
”Hallo! Hoe gaat het met je? Ik hoop dat het goed met je gaat. Met mij en mijn moeder gaat het goed. Heel erg bedankt voor alles. May god bless you abundantly with love, grace and peace. Moge al je hartenwensen vervuld worden. Blijf gezegend, blijf veilig. Ik wil een verpleegster worden. Ik zit in de 12e klas en heb gezondheidswetenschappen gevolgd. Mama gaat werken in de gemeente Quepem.”


Vorige
Vorige

Kerstmand doneren?

Volgende
Volgende

Hoogtepunten uit 2020